О РАДИЈУ

Време у коме смо рођени не можемо променити. Такође ни околности, ни политику, ни ратове, ни непогоде…Модерна култура нам доноси идеју заборава као решење за све. Они нам говоре да заборавимо, да се не сећамо, да кренемо дање.

Треба увек кренути даље, стајање у месту и јесте пристанак на пораз, али оно што треба чувати јесте историја. Она нам омогућава да знамо ко смо, да замаптимо шта смо били, да чувамо трагове славне прошлости, да негујемо успомене за нека боља времена.

Боримо се против умирања српског националног идентитета на територијама на којима живе Срби! Једино непристајањем на заборав, поштовањем националних вредности, чувањем сећања на завичај можемо очувати идеју националности. Националност је идентитет који морамо неговати. Националност је у нама.

Не позивамо на агресију, позивамо вас да чувате оно што је ваше, да се више занимате за своју културу, да пратите трагове својих предака, и да очувамо нашу нацију на највишем, духовном и идејном нивоу. Када постоји идеја која је јака, и која је поткрепљена знањем, искуством и истином, чвршћи су бедеми и наших територија. Будите заједно са нама, да музиком осветлимо просторе наших територија.

Ваш Радио КРАЈИШНИК, радио уз који се игра!

ЗАНИМЉИВА ПИТАЊА

Сам радио је у функцији већ пуне две године, а идеја за покретање радија је старија од 3 године. Радио Крајишник је прошао кроз разне тешке ситуацији, па је чак неко време била и обустављена дистрибуција сигнала. Битно

Сарађујемо са преко 30 певача и група. Једна од највећих сарадњи јесте са певачем Бором Дрљачом, а поред њега ту су и Миле Делија, Гоци Бенд, Момци Буковице, Саво и Љубиша, Јандрино Јато….Такође у одличном смо односу са младим Крајишким групама као што су Срце Крајине, Крајишки Соколови, Мајкани…

Емисије уживо су обично у вечерњим терминима, још увек немамо фиксни термин, али се трудимо да буде свако вече од 21h па докле год Ви то тражите. Ускоро планирамо да уведемо и разне емисије о Републици Српској, Републици Српској Крајини и Србији. Желимо да се сви заједно упознамо са неким пределима, људима и њиховим обичајима.

radio krajisnik, radio krajiske muzike, radio narodne muzike, krajina, snaga krajine, snaga naroda, licka kapa, dalmacija, kordun, banija, radio stanica, internat radio stanica

ПОМОЗИТЕ РАД РАДИО КРАЈИШНИКА

ВАША МАЛА ПОМОЋ НАМА ЗНАЧИ ПУНО

trainer

Become an Instructor?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore