radio krajisnik, radio krajiske muzike, radio narodne muzike, krajina, snaga krajine, snaga naroda, licka kapa, dalmacija, kordun, banija, radio stanica, internat radio stanica

4. Вече Буковице

У петак 24.новембра, у веселој атмосфери печењаре “Велебит” у Земун пољу, љубитељи крајишке музике уживали су на четвртој по реду одржаној вечери Буковице. Уз оркестар, међу којима смо чули познате звуке клавијатуре Синише Анђеловића Синге, крајишке песме су многобројни гости певали уз Јандрино Јато,најстарију крајишку групу, који су као вино- што старији то бољи, као и уз аутентичне Момке из Буковице.
Давор Олујић, један од момака из поменуте групе, харизмом, гласом и енергицношћу, стотинак људи је подигао на ноге, те се музика чула до касних вечерњих сати. 
Као и што је очекивано, провод није могао да изостане уз познате крајишке песме, као сто су “Јован Далматинац”, “Двор далеко” или “Книне, граде”. Понесени духом традиције, добром музиком и пријатељством, далеко се чула песма “Гори гора” у извођењу Јандриног Јата. Запевао је и крајишки славуј Миладин Веселиновић Леут који је својим гласом разиграо све госте. 
Амбијент, атмосфера, заједништво међу људима и музика, и овог пута окупили су на једном месту људе доброг укуса, носене чистом емоцијом.

Сигурни смо да ће и наредна окупљања бити у духу ове, четврте Буковачке вечери, и да ће крајишка песма још даље да се чује.